В стремежа си да извлича лесни гласове на база на противопоставяне, разделение

...
В стремежа си да извлича лесни гласове на база на противопоставяне, разделение
Коментари Харесай

Костадинов се подигра на Мбапе и забърка България в расистки скандал с Франция

В устрема си да извлича лесни гласове на база на опълчване, разделяне и национални и лични комплекси за малоценност Костадин Костадинов забърка България в расистки скандал с Франция.

След финала на Световното състезание по футбол водачът на посочената като антиевропейска и проруска партия " Възраждане " написа:

" Радвам се, че през вчерашния ден на финала на международното състезание по футбол европейският тим завоюва купата! И да, знам на кой континент се намира Аржентина:) "

Коментарът му, несъмнено, притегли хиляди лайкове и бе оставен без последици от модераторите, макар искрено расисткия намек него за футболистите в тима на Франция.

Франция, която е вторият максимален финансов донор на Европейски Съюз с над 30 милиарда $ годишно, обаче реагира.

За реакцията " се похвали " самият Костадинов.

" Посолството изразява дълбокото си отвращение от думите на господин Костадинов във Facebook, визирайки тима на Франция.

Бихме желали да напомним, че френската нация се състои от френски жители, които са безусловно равни по права и отговорности, без каквото и да е разграничаване по генезис, вяра и пол. 

Те съставляват общественост от жители, обединени към съществени полезности на почитание и приятелство, които са полезности, отстоявани в Европейски Съюз.

Сплотеността на френската нация, единна в многообразието си, е източник на нейната мощ и гений, които тя показва и посредством триумфите на френския народен тим по футбол ".



От партията на Костадинов обаче не видяха расизъм в думите му и упрекнаха Франция в интервенция във вътрешните ни работи.

Ето какво написа Костадинов: 

" От френското посолство ни изпратиха общително писмо, с което показват възмущението си от моя обява във фейсбук. Ние им изпратихме общителен отговор, с който изразихме възмущението си от следващата френска интервенция във вътрешните ни работи. Може да прочетете двете писма, приложил съм ги, с цел да не ги разказвам отново:) В последна сметка някак си останах с чувството, че вземам участие в своебразно повтаряне на класическия исторически образец " казаци пишат писмо на султана "

Като цяло писмото на посолството доста ме разсмя:) Все отново, бидейки представител на нация, доста по-стара от френската, демонстрирах мъдрост и се отнесох към френското писъмце великодушно - като към палавщина на палаво дете:) Защото в случай че бях написал всичко, което мисля за наглото и безпардонно отношение на някои непознати посланици в нашата страна, несъмнено нямаше да ми стигне една страница. "

Ето и отговора на Възраждане:



 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР